Arteta Memuji Nketiah Setelah Bermain Apik Arsenal Melawan Chelsea

Arteta Memuji Nketiah Setelah Bermain Apik Arsenal Melawan Chelsea – Mikel Arteta sudah melahirkan rasa simpati kepada Eddie Nketiah selepas 2 berhasil awal penyerang itu dalam Liga Perdana melihat Arsenal berperan balas terhadap persembahan yang kurang baik kala menang ke atas Chelsea Joy, Rabu.

Setengah masa awal yang bergelora di Stamford Bridge melihat Arsenal dipatahkan 2 kali oleh Chelsea selepas Timo Werner membandingkan peran buat berhasil pembukaan Eddie Nketiah serta Cesar Aspi Liqueta bangkit semula selepas jaringan Emile Smith Rowe.

Arsenal Vs Chelsea

Nketiah menjaringkan berhasil sekali lagi selepas istirahat saat sebelum sepakan penalti Bukayo Saka mengesahkan kemenangan 4- 2 kala Arsenal seri dengan Tottenham di tangga keempat dalam perlumbaan kelayakan Liga Juara- Juara.

Di Nketiah, Smith Rowe serta Saka, Arsenal ikut melihat 3 pemain Inggeris menjaringkan berhasil dalam perlawanan Liga Perdana yang sama menentang Chelsea buat kali awal semenjak September 1996.

Konferensi Pers Mikel Arteta Pada Pertandingan Arsenal Vs Chelsea

Arteta memiliki banyak kredit buat Nketiah apabila ia menjaringkan berhasil liga pertamanya dalam lebih setahun semenjak seri masa kecederaan menentang Fulham pada April 2021. The Gunners meyakinkan nilai mereka.

” Apa yang aku senantiasa katakan kepada Eddie, apabila kamu melihatnya dalam latihan serta ia merendah diri selama masa, masalah baik berlaku,” kata Arteta menimpa penyerang itu.

” Masalah yang baik berlaku kepada orang yang baik. Ia sudah meyakinkannya selama masa serta ia tidak menampilkan sebarang ciri buat jadi berbeza. Bila aku gembira buat sesiapa, itu ia kerana aku ketahui apa yang ia natural.”

” Begitu pula dengan Mohamed Elneny serta Rob Holding.”

Pimpinan jurulatih Arteta ikut menyanjung ketabahan pasukannya, yang menamatkan 3 kekalahan berturut- turut dengan kemenangan kejuaraan Eropah ke atas Thomas Tuchel.

“ Metode mereka memulakan game secara taktikal sangat mencabar, mereka terus berganti wujud serta kami butuh membiasakan diri,” kata pemain Sepanyol itu kepada Sky Sports.

“ Kami berjaya bermain game di mana kami nampak beresiko pada serbuan balas, kami menjaringkan 4 berhasil serta bolos 2.

“ Dia merupakan hari yang baik selepas 2 pekan yang sukar. Apa yang aku suka yakni semangat pemain- pemain ini. Apabila kamu kalah, mereka menghukum kamu serta mengkritik kamu, namun dengan pemain- pemain ini aku tidak hirau kerana mereka tumbuh.

” Kami memenangi derby London dengan metode kami sendiri serta aku pula gembira.”

 

 

arsenal vs chelsea

BACA JUGA : Bos Ajax Amsterdam Eric Ten Hag Merapat Ke Manchester United

Kemenangan Besar Untuk Arsenal Di Liga Inggris

Arteta setelah itu menaikkan kepada pemberita:” Aku memberitahu mereka, bila kamu mahu bermain dalam Liga Juara- Juara, kamu butuh tiba ke tempat semacam ini serta menang.”

Arsenal hendak membunuh Chelsea di halaman sendiri kepada 4 pengejar paling atas Manchester United pada hari Sabtu, sehabis bermain 3 mata di balik The Gunners.

arsenal vs chelsea