Predsjednik RS otvorio teren sa vještačkom podlogom

Projekat  vrijedan 500.000 KM

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je otvorila novoizgrađeni pomoćni teren sa vještačkom podlogom na stadionu Fudbalskog kluba "Tekstilac" u Derventi, a ukupna vrijednost projekta je 500.000 KM, od čega je Vlada Srpske obezbijedila 280.000 KM.

Cvijanovićeva je istakla da se može raditi za dobrobit društva kada su ljudi okupljeni i ne dijele se. 

Ona je naglasila da je mnogo toga urađeno širom Republike Srpske, te da je Derventa jedna od tih opština. 

 

"I ovo je jedan od mnogih projekata koje smo realizovali zajedno sa lokalnim zajednicama, neke smo realizovali i samostalno. Ponosna sam na ovo što je potreba Dervente, ali sam ponosna i zahvalna za sve što radi lokalna zajednica ovdje", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je navela da lokalna zajednica izdvaja znatna sredstva za sport, čime pokazuje odnos prema društvu i svim građanima. 

"Sigurna sam da će biti još dobrih projekata u budućnosti i da ćemo sarađivati", dodala je Cvijanovićeva. 

 

Ostatak iznosa za izgradnju igrališta obezbijedili su opština Derventa, vlasnici preduzeća "Gatarić" Bojko Gatarić i "Geokop" Savo Ružojčić, kao i stanovnici Dervente i druga preduzeća i institucije zajedničkom akcijom pod nazivom „Kvadrat za budućnost“. 

 

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije projekta koji je nedostajao ovoj lokalnoj zajednici. 

 

"To će mnogo značiti za mladost Dervente. Zahvalnost Vladi Republike Srpske koja je prepoznala značaj izgradnje ovog objekta, kao i drugima koji su dio ovog projekata", rekao je Simić. 

 

Šef omladinskog pogona Fudbalskog kluba "Tekstilac" Dejan Plisnić rekao je da je izgradnja terena počela prije dvije godine i zahvalio svima zaslužnim za realizaciju. 

Svečanosti otvaranja prisustvovao je potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, narodni poslanik Igor Žunić, načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić, zamjenik načelnika opštine Brod Goran Garačić, predsjednik SO-e Derventa Marijan Kljajić, i drugi.

Izvor: Posavske Novosti