Uspješno okončan kamp na Zlatiboru - FOTO

Dio kampa bilo deset 'krojača' i dva trenera

U periodu od 26.10 do 29.10.2018.godine u organizaciji Sindikalno edukativno centra /SEC/ na Zlatiboru je održan trodnevni fudbalski kamp "Životni šampioni, stvaranje boljih prilika kroz sport".

Ovaj projekat finansijski je podržan od strane️ Evropske omladinske fondacije Savjeta Evrope, a na kampu je učestvovalo 59 dječaka i 8 trenera iz 6 Škola fudbala iz Teslića, Doboja, Dervente, Prnjavora i Broda.

Isrped deventskog Tekstilca na kmpu je bilo deset mladih fudbalera u pratnji trenera Slobodana Kovačevića i Željka Sijere.


"Cilj ovog kampa bila je edukacija trenera o novim pristupima u radu sa djecom, jer su upravo oni najvažnija karika koja svakodnevno radi na vaspitanju i formiranju ličnosti svakog sportiste. Akcenat je stavljen na socijalizaciju dječaka uzrasta 10 godina, te edukaciju o toleranciji u sportu, stop govoru mržnje u sportu, Fair play-u i svim ostalim segmentima koje moraju da savladaju uspješni sportisti", naovde iz SEC-a.


Sportski dio aktivnosti na kampu sprovođen je kroz grupni rad i takmičenje, gdje su ekipe činili dječaci iz različitih klubova i sredina. Kako bi rad bio uspješan, organizovane su i slobodne aktivnosti u vidu posjete fudbalskom derbiju Prve lige Srbije gdje su odgledali utakmicu FK Zlatibor - FK Inđija, posjeta Dino avantura parku, kao i šetnje u prelijepom ambijentu Zlatibora.


Iz SEC-a su istakli kako je  misija kampa okončana, te su stvorena mnoga prijateljstva, kao i da vjeruju da će ovaj kamp i doživljaje dugo pamtiti, te da će ih podsjećati na njihove prve korake koje su načinili kao Životni Šampioni.


Iz SEC-a su izrazili i zahvalnost donatorima Evropskoj omladinskoj fondaciji Savjeta Evrope, kao i ekspertima na čelu sa Aleksandrom Knežević i njeni saradnicima, svim trenerima, kao i cijelokupnom timu i naravno 'Životnim šampionima'.