Facebook

četvrtak, 24 avgust 2017 00:00

Održan Dječiji fudbalski turnir "Derventa 2017" u organizaciji Omladinskog pogona FK Tekstilac Kort

Protekle nedelje u organizaciji Omladinskog pogona FK Tekstilac Derventa održan je međunarodni turnir za dječake rođene 2005. -2008. godine.

 

Na turniru koji je odigran na Gradskom stadionu u Derventi učestvovalo je oko 400 dječaka iz 32 ekipe u četiri uzrasta i to Marsonije iz Slavonskog Broda, Borca iz Banja luke, Rudara iz Prijedora, Zenit Bijeljina, Proleter Dvorovi, Bambi Tuzla, Stars Gradiška, Napredak Zavidovići, Sloga Doboj , Željezničar Doboj, Ljubić Prnjavor, Eurofudbal Gračanica, Proleter Teslić, Sporting Teslić, Di Five Doboj istok, ŠF Prijatelji Brod, Borac Jelah, Spartak Banja Luka, Mladost Farmaprom Banja Luka i drugi.

 

– Cilj ove manifestacije je druženje mladih fudbalera, te njihov napredak koji je moguć uz dobar trening i kvalitetne turnire. Selekcije fudbalskog kluba Tekstilac su svakod vikenda ovog ljeta išle po turnirima širom regiona, tako da su ovi naši sportski prijatelji juče bili naši gosti, a i mi smo gostovali na njihovim turnirima. Viđeno je dosta uzbudljivih mečeva, lijepih poteza, istakao je koordinator Omladinskog pogona Dejan Plisnić, dodajući da rezultati u ovom uzrastu ipak nisu najvažniji.

 

Generalni pokrovitelj turnira bila je opština Derventa.

 

Pobjednici po uzrastima

Selekcija 2005: 1. ŠF Prijatelji Brod, 2. ŠF Di Five Doboj Istok, 3. Tekstilac Derventa

Selekcija 2006: 1. Napredak Zavidovići, 2. Borac Banja Luka, 3. Eurofudbal Gračanica

Selekcija 2007: 1.Željezničar Doboj, 2. Zenit Bijeljina 3. Marsonija Slavonski Brod

Selekcija 2008: 1. Željezničar Doboj, 2. Borac Jelah, 3. Sloga Doboj 

Sljedeća utakmica


FK Tekstilac
FK Sutjeska
Dana: 19-03-2018

Tabela

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо