Facebook

utorak, 24 oktobar 2017 00:00

Aleksandar Milaković, najbolji strijelac Prve lige RS: Ovo je najbolji period u mojoj dosadašnjoj karijeri

Navijači Tekstilca su sa oduševljenjem dočekali vijest da će Aleksandar Milaković po treći put obući dres derventskog prvoligaša, znajući vrlo dobro koliki značaj dvadesetpetogodišnji vezista ima za igru kluba. I bili su potpuno u pravu, jer sa sedam postignutih pogodaka i nekoliko asistencija, Milaković predvodi listu strijelaca, a Tekstilac Kort je u samom vrhu prvoligaškog karavana, nakon jedanaest odigranih kola, uz epitet najefikasnije ekipe prvenstva.

 

Malo je poznato da je Milaković rođen u Jagodini, te da se sa šest godina doselio u Modriču, odakle počinje njegov fudbalski put.

 

– Fudbal igram još od malih nogu, a već tada, na ulici, gdje su nam bile dovoljne četiri cigle i lopta, mogao sam naslutiti da će biti moj život. Upisao sam se u modričku školu fudbala i prošao sve kategorije kluba koji je tada bio u samom vrhu bh. fudbala. Sada je u FK Modriča lošija situacija, ali rade na tome da dođu tamo gdje pripadaju, opisuje Milaković svoje početke.

 

U Derventu prvi put dolazi u zimskom prelaznom roku 2015. godine, na nagovor tadašnjih trenera Tekstilca Bojana Magazina i Budimira Lukovića. Uslijedio je period od 13 utakmica bez poraza, što dovoljno govori da je to bila i više nego dobara odluka mladog veziste, kako za njegovu karijeru, tako i za derventski klub. Godinu dana kasnije nastupao je u timu jednog austrijskog niželigaša, da bi ga put opet doveo u Derventu.

 

– Zadovoljavajuća ponuda, zdrava sredina i dobri ljudi bili su dovoljan razlog da se vratim. Godi mi povratak, ekipa je kvalitetna, kao i mojih prethodnih boravaka. Sadašnji trener Marko Stojić, kog dobro poznajem iz Modrice, dodijelio mi je nešto ofanzivniju ulogu u veznom redu, pa su tako došli golovi i asistencije, kaže “desetka” Tekstilca.

 

Upravo je ovaj period, kako kaže, i najbolji u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Povreda aduktora pred prvi dolazak u Derventu, koja ga je na pola godine odvojila od fudbala, odavno je iza njega, pa je Milaković usredsređen na ostvarenje svojih ambicija.

 

– Kao i većina fudbalera na našim prostorima koji ozbiljno rade, želio bih da potpisem profesionalni ugovor. Uvijek sam vjerovao da to mogu, svaku utakmicu smatram prilikom za novo dokazivanje i trudim se da na svakoj dam svoj maksimum. Nije tajna da me već sad kontaktiraju i klubovi iz ozbiljnijih rangova, da moje partije ne prolaze nezapaženo, ali otom-potom, i dalje čvrsto stoji na zemlji fudbaler pred kojim su zasigurno najbolji trenuci karijere.

 

B. Nikolić 

Sljedeća utakmica


FK Tekstilac
FK Sutjeska
Dana: 19-03-2018

Tabela

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо