Sedam utakmica tokom priprema: Rivali i Modriča i dobojska Sloga

Fudbalski klub Tekstilac pripreme za proljećni dio sezone započinje 29. januara, a prvu prozivku...

Poznati protivnici 'krojača' tokom priprema

Fudbalski klub Tekstilac pripreme za proljećni dio sezone započinje 29. januara, a prvu prozivku i t...

Dejan Zarić na probi u Borcu iz Banjaluke

Omaleni i brzonogi Dejan Zarić napustio je Fudbalski klub Tekstilac nakon polusezone provedene u der...

Krajem januara Tekstilac započinje pripreme

Nakon što je Marko Stojić produžio saradnju Tekstilcem, 29. januara obaviće prvu prozivk...

Vladanko Komlenović najbolji sprotista Dervente za 2017. godinu

Od kada je 2014. godine stigao u grad na rijeci Ukrini, te obukao dres popularnih derventskih &lsquo...

Dragan Jolović najbolji fudbaler u izboru PFS Doboj

Za najuspješniji klub u protekloj godini proglašena je Alfa Modriča. Modriča je nekada...

Perićevih osam pogodaka: Opravdao ono zbog čega je došao

Dane zimskog fudbalskog raspusta napadač Tekstilca Ozren Perić provodi u porodičnom ambijentu u rodn...

  • Sedam utakmica tokom priprema: Rivali i Modriča i dobojska Sloga

  • Poznati protivnici 'krojača' tokom priprema

  • Dejan Zarić na probi u Borcu iz Banjaluke

  • Krajem januara Tekstilac započinje pripreme

  • Vladanko Komlenović najbolji sprotista Dervente za 2017. godinu

  • Dragan Jolović najbolji fudbaler u izboru PFS Doboj

  • Perićevih osam pogodaka: Opravdao ono zbog čega je došao

Facebook

ponedeljak, 27 novembar 2017 00:00

Saopštenje za javnost FK Tekstilac

Radi transparentnosti u radu FK Tekstilac, ali i u zadnje vrijeme sve učestalih zlonamjernih komentara, ovim putem želimo obavijestiti javnost i naše iskrene najbolje i najodanije navijače u RS i BiH koliko je prikupljeno, ali i naplaćeno, sredstava od prodaje vaučera za izgradnju terena sa vještačkom travom i dokle je došla akcija „Kvadrat za budućnost“.

 

FK Tekstilac je bio inicijator i pokretač kampanje „Kvadrat za budućnost“ za izgradnju terena sa vještačkom travom na pomoćnom igralištu FK Tekstilca, prvenstveno radi djece Dervente i njihovog sklanjanja sa ulice i zdravijeg života, ali takođe i pomoći u radu i boljih uslova za treniranje i funkcionisanje svih sportskih kolektiva, te svih škola opštine Derventa, a i sama Derventa bi dobila nešto novo u svojoj turističkoj ponudi.

 

FK Tekstilac je pokrenuo akciju i prihvatio da obezbijedi trećinu potrebnih sredstava i ne bi imao nikakvog udjela u vlasništvu nad terenom, ostatak sredstava bi obezbijedila opština Derventa, koja bi na kraju i bila titular i vlasnik tog igrališta. Izgradnja je prvobitno bila planirana na jesen 2017. godine, međutim nije se krenulo u izgradnju, prije svega zbog nerješenog vlasništva nad zemljom na kojem bi se teren pravio. Dobavljač trave nije mogao isporučiti travu bez garancije opštine, jer, ponavljamo, FK Tekstilac je bio samo pokretač akcije.

 

Svima nam je dobro poznato da se ni budžet opštine Derventa u 2017. godini nije punio planiranom dinamikom, tako da se ove godine nije moglo krenuti u izgradnju terena. Razumijemo i opštinsku administraciju da je para malo, kao i da ima dosta prioritetnijih projekta od izgradnje fudbalskog terena, prije svega mislimo na socijalne kategorije, ali isto tako se nadamo i uvjereni smo da ćemo uz podršku načelnika Milorada Simića, resornog ministartstva i roditelja naše djece, započetu akciju i izgradnju terena realizovati do kraja ljeta 2018. godine.

 

U akciji „Kvadrat za budućnost“ ukupno je prodato 1.290 vaučera u vrijednosti od 64.500 KM, kapitalnim budžetom opštine Derventa za ovu investiciju je bilo planirano i odobreno 50.000 maraka, što ukupno iznosi 114.500 maraka. Od prvog dana kampanje, zbog transparentnosti, kompletna akcija i spisak svih donatora je dostupan na našem sajtu na adresi http://fktekstilac.com/kvadrat-za-buducnost. Želimo da naglasimo da za sve preuzete vaučere nije uplaćen novac. Ukupno je naplaćeno 33.400 KM ili ukupno 668 vaučera. Sigurni smo da će i ostali donatori uplatiti sredstva za preuzete vaučere kada počne izgradnja terena. Nadamo se da će to biti najkasnije na ljeto 2018. godine.

 

Zbog transparentnosti, ali i ljudi koji su već odavno uplatili novac za teren sa vještačkom travom, na sajtu ćemo voditi dva spiska, spisak donatora koji su uplatili sredstva i spisak donatora koji su preuzeli vaučere, ali novac još nisu uplatili iz nekog vjerovatno objektivnog razloga. FK Tekstilac obavještava donatore i svoje navijače da će ukoliko ne bude počela gradnja terena do ljeta 2018. godine svim donatorima vratiti novac za preuzete vaučere.

 

Naglašavamo i da svi oni koji ne vjeruju u ispravnost, časnost naše akcije i sumnjaju u izgradnju terena, a uplatili su novac za izgradnju terena, mogu dobiti svoj novac nazad odmah od danas, 17. 11. 2017.godine. Dovoljno je samo da dostave svoj broj tekućeg ili žiro računa na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili dostave broj računa u prostorije kluba. UO FK Tekstilac

Sljedeća utakmica


FK Tekstilac
FK Sutjeska
Dana: 19-03-2018

Tabela

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо