Pioniri, predpioniri i pjetlići gostovali u Tesliću

Prethodng vikenda pioniri /2004-05/, predpioniri /2006-07/ i pjet...

Tekstilac remizirao sa Alfa Modričom

Fudbaleri Tekstilca u okviru šestog kola Prve lige RS remizirali su 1:1 na domaćem terenu sa ...

Prva liga RS, 6. kolo: Tekstilac dočekuje Alfa Modriču

Fudbaleri derventskog Tekstilca u okviru 6. kola Prve lige RS dočekuju ekipu Alfa Modriča. Nakon ...

Tekstilac završio učešće u Kupu RS

Fudbaleri dervesntkog Tekstilca završili su učešće u 1/16 Kupa RS, gdje su poraženi u ...

Kup RS 1/16: Tekstilac gostuje Jedinstvu iz Žeravice

Fudbaleri dervenstkog Tekstilca u okviru 1/16 Kupa RS gostuju u Žeravici kod ekipe Jedinstva.  ...

Omladinska liga BiH, 2 kolo: Pobjede juniora i kadeta u Šamcu

Prethodnog vikenda odigrnao je drugo kolo Omladisnkih liga BiH, a derventski Tekstilac gostova je u ...

• Pioniri, predpioniri i pjetlići gostovali u Tesliću

• Tekstilac remizirao sa Alfa Modričom

• Prva liga RS, 6. kolo: Tekstilac dočekuje Alfa Modriču

• Tekstilac završio učešće u Kupu RS

• Kup RS 1/16: Tekstilac gostuje Jedinstvu iz Žeravice

• FK Tekstilac: Saopštenje vezano za komentar o poskupljenju članarina objavljenom u lokalnom listu

• Omladinska liga BiH, 2 kolo: Pobjede juniora i kadeta u Šamcu

ponedeljak, 10 septembar 2018 00:00

Na osnovu zakona o informisanju molimo Vas da u potpunosti objavite ovo saopštenje kao odgovor na tekst-kolumnu Vašeg novinara u javnom glasilu Derventski list od 30.08.2018 godine. Smatramo da tekst, sadržaj i poruka, koji su upućeni čitaocima nije u svrsi objektivnog informisanja i približavanja stvarnosti svim žiteljima derventske opštine, regije i dijaspore koja prati ovo javno glasilo. Naime, Vaš novinar je objavio niz neistina koje moramo demantovati kada je u pitanju rad svih sportskih entuzijasta i onih koji su u upravljačkim strukturama ovog sportskog kolektiva.

FK Tekstilac je klub sa stogodišnjom tradicijom i malo je klubova na Balkanu koji imaju takvu tradiciju. Organizacijski je koncipiran kao PRVI TIM (SENIORI) i OMLADINSKI POGON. Omladinski pogon broji 8. selekcija a to su: juniori, kadeti, pioniri, predpioniri, pjetlići 2007/2008, selekcija 2009 ,selekcija 2010/2011 i selekcija 2012/2013.

FK Tekstilac u toku godine organizuje i odigra preko 160 zvaničnih utakmica. Sastavni dio omladinskog pogona je i škola fudbala za koju polaznici- mladi igrači plaćaju članarinu. Članarinu ne plaćaju juniori, kadeti ( dječaci provedu 2.godine u juniorskoj i 2.godine u kadetskoj selekciji) i nekoliko dječaka je oslobođeno plaćanja članarine zbog teške materijalne situacije. Od 2008.godine do 31.08.2018.godine, članarina je iznosila 20 KM i bila je najniža u RS. Deset godina nije mijenjana. Svi troškovi u pomenutom periodu su porasli nekoliko puta. Od 01.08.2018.godine uključena je selekcija pjetlića u takmičenje, troškove takmičenja i prevoza snosi FK Tekstilac, kao i za sve ostale takmičarske selekcije u omladinskom pogonu. Važno je istaći da je uprava kluba sa trenerima i roditeljima uvijek vodila pozitivan dijalog te na osnovu takvih dogovora drugo dijete je plaćalo samo pola a treće dijete iz iste porodice bilo je oslobođeno plaćanja članarine. I pored takvog odnosa realizacija naplate nije bila veća 85%.

Članarina u drugim klubovima iz našeg okruženja je mnogo veća. Zbog korektnosti prema našim sportskim rivalima i njihovim legitimnim odlukama ,nećemo spominjati imena klubova ali da se zna da je članarina u školi fudbala u Banja Luci godinama 50 KM, u Gradišci 40 KM, u Doboju 35 KM itd ….

Ove godine FK Tekstilac uz pomoć načelnika opštine Derventa Simić Milorada i Vlade RS realizuje projekt od velike važnosti za razvoj sporta i fizičke kulture a to je izgradnja fudbalskog terena sa vještačkom podlogom na kojem će trenirati sve uzrasne kategorije FK Tekstilac. Čestitke i podrška pristižu svakog dana sa svih strana. Ukupna vrijednost projekta je procijenjena na 450.000 KM. Uprava kluba se obavezala da će sve zemljane i građevinske radove finansirati sama.

U akciji „Kvadrat za budućnost“ čiji je inicijator i pokretač FK Tekstilac, sakupljen je dio sredstva za izgradnju terena sa vještačkom travom. Izgradnjom terena stvoriće se daleko bolji uslovi za treniranje i odigravanje utakmica, čak i u najlošim vremenskim uslovima. Na sajtu FK Tekstilac može se vidjeti spisak svih donatora koji su preuzeli vaučere za izgradnju terena. Sve informacije vezano za ovu aktivnost kao izvor pouzdanih i tačnih informacija mogli ste direktno dobiti u FK Tekstilac ili u nadležnom odjeljenju opštinske administracije.

Termini i izrazi koji su korišteni u objavljenom tekstu kao „ dervenćani, nedervenćani, stranci, strani igrači, igrači sa strane , naturalizovani dervenćani “ nama u FK Tekstilac su nepoznati i nije nam jasno u koju svrhu su korišteni. Strijelac prvog prvoligaškog gola u istoriji FK Tekstilac bio je tamnoputi Azavedo Kruz iz daleke Dominikanske Republike, koji je svojevremeno bio kapiten nacionalne selekcije te zemlje. Dakle u FK Tekstilac temeljne ljudske vrijednosti uz sportsko nadmetanje i poštovanje sportskih protivnika čine tolerancija i internacionalizam.

Na kraju kratka konstatacija, što se tiče novca poreskih obveznika a koji ste spominjali u izdanju od 30.08.2018.godine, nama iz FK Tekstilac nikad nije palo na pamet da Vas iz Derventskog lista pitamo zašto građani plaćaju tj. kupuju te lokalne novine a novac dobijate od poreskih obveznika .

Odgovor ne tražimo jer smatramo da je to Vaša potreba kao i naše povećanje članarine. FK Tekstilac je jedini sportski kolektiv u Derventi koji značajna sredstva dobijena od grada, uprave kluba i sponzora ulaže u infrastrukturu koja će ostati na dobrobit svih građana.

Odmah po završetku izgradnje terena sa vještačkom podlogom , planiramo nove radove na poboljšanju infrastrukture koja je neophodna, projekat je već u izradi. Sve ovo ne bi mogli sami zato se ovim putem zahvaljujemo, lokalnoj zajednici, vjerim navijačima, svim donatorima od najmanjeg do najvećeg, igračima u omladinskom pogonu, njihovim roditeljima, svim fudbalerima i trenerima u FK Tekstilac.

Sportski pozdrav.

Derventa, 10.09.2018.godine