Sponzori

FK "Tekstilac" za organizaciju rada i takmičenja za četiri selekcije, održavanje stadiona (glavni i pomoćni teren, plaćanja  nadoknada igračima, trenerima, pomoćnom osoblju (ekonom, oružar, sekretar), plaćanja pratećih troškova (voda, el.energija), plaćanja takmičarskih kotizacija i prevoza igrača svih takmičarskih uzrasta, plaćanja sudija, delegata i ostalih troškova za  takmičenje, svake godine potražuje i dijelom samostalno obezbjedjuje novčana sredstva.

Svake godine načelnik opštine Derventa i gradska administracija iz budžeta izdvoje najveci dio novčanih sredstava, pa sa pravom možemo konstatovati da je opština Derventa glavni i najaveći sponzor FK Tekstilac u toku godine.

Drugi dio sredstava FK “Tekstilac” obezbijedi od donatora, sponzora i reklama. Reklamni prostor na stadionu u obliku pisane reklame, marketinška služba kluba pokrije ugovorima o reklamiranju sa svakim sponzorom. Drugi dio prihoda kluba ogleda se kroz prihod od prodatih ulaznica na prvenstvenim i prijateljskim utakmicama.